Vettig shopping till sin hund

Det är inte bara själv som kan fynda och hitta bra säker på nätet. Det finns också en hel del saker till hundar. 

Skydda de små hundarna

Små hundar har ofta problem med vintertemperaturerna i vårt land. De har inte päls eller underhudsfett för att klara av tjugo minus såsom en husky eller schäfer. Precis som med oss människor behöver småhundarna kläder för att hålla värmen på promenaden. Det finns stor variation på kläder till hund, alltifrån täcken och skor till söta t-shirts och kavajer.

Att klä hunden är också ett sätt för en ny valp eller ny familjemedlem att bli van vid hantering. Om hunden trilskas får man locka med mycket beröm och godis under påklädningen. De flesta hundar lär sig fort att koppla samman kläder med en härlig promenad, så de blir bara glada att se sin jacka komma fram ur garderoben.

Riktig hundbur

I Sverige är det förbjudet att stänga in hundar i burar i hemmet. När det kommer till hunden och bilen är dock saken annorlunda. Hunden är som säkrast i en bur i bagaget än att gå omkring fritt i bilen. Har man inte en kombibil kan man ha buren i baksätet eller åtminstone skaffa ett passande bilbälte till hunden.

Köper man en bur ska det hålla en viss standard så den kan ta smällar. Om man är med om en bilolycka ska inte hundens bur vara hundens största fara.

Hinder


Om man vill träna med hunden eller ge den mer stimulans än bara dagliga promenader, kan man satsa på agility. Hunden får mycket motion och mental träning, du kanske också få lite extra motion i vardagen. Agility knyter samman hund och ägare. Se bara till att hunden har gått igenom sin största växtperiod och har god grundlydnad så att hunden inte springer iväg när man tar bort kopplet.