Shopping till Halloween

I slutet av oktober månad, eller rättare sagt sista helgen i oktober, är det dags för Halloween! Och då måste man så klart shoppa in några måsten för att få rätt atmosfär hemma. 

Halloween är egentligen en amerikansk helg som vi svenskar har anpassat på vårt eget sätt. På senare år har det blivit vanligare för  barn att gå ut och leka ”bus eller godis” i grannskapet men för tio år sedan var det inte lika självklart. Halloween var dock i början en keltisk högtidsdag från Storbritannien och Skottland. Det var kelternas tanke att under denna natt rörde sig många magiska krafter och de döda kunde komma tillbaka till jorden. Ett sätt att skydda sig var att släcka sina eldstäder och istället hämta sin glöd för de stora bål som druiderna skapade runt om i byarna.

Idag handlar helgdagen mycket mer om att skrämma varandra och klä ut sig. För att skapa rätt stämning ska man köpa sig en rolig eller läskig dräkt att bära under kvällen. Många fester äger rum så skriv upp dig på i alla fall inte, om du inte planerar att ha en själv.

En annan sak som alla borde prova är att skära sin egen, läskiga pumpa. Det är roligt och får man fantasibrist finns det mönster och schabloner att köpa. Sedan kan man köpa in dekorationer för dagen: falska spindelnät för dörrkarmar och köksbänken, en liten rökmaskin kostar inte mycket och skapar verkligen en bra stämning. Hämta också ned en bra spellista från Spotify med skrämmande musikstycken och spela dem när solen gått ner!