Shopping inför vintern

Varje säsong kan man köpa in några nya saker för att fira den nya årstiden. Vad kan man tänka sig är lämpligt att köpa inför vintersäsongen? Vi har svaren!

Kamin

Är man villig att spendera lite mer pengar, så ska man definitiv skaffa sig en braskamin. De kommer att värma upp huset och skapa en riktig mysstämning som får en att längta efter kalla vinterkvällar.

Har man en kamin så kommer det att synas på räkningarna, man kan nämligen dra ner på värmen i rummet den står i och kanske hela våningen vilket minskar värmekostnaderna. Kaminen kommer dock att kräva installation, något som butiken du köper av ofta erbjuder. Varmahembutikerna erbjuder exempelvis installation i samband med köp. De tar till och med hand om bygglov och kan i värsta fall renovera din befintliga skorsten så allting passar.

Plädar

En liten billigare punkt att införskaffa. Vackra och mjuka plädar höjer mysfaktorn och kan också användas som dekoration. Köp in i några kontrasterande färger och lägg på hög i vardagsrummet eller vid altandörren. Eller så köper man en lyxigare pläd med fleece och päls som man lika gärna kan hänga på väggen som utsmyckning, eller kura upp sig i framför teven.

Har man ett uterum eller inglasad altan kan man köpa in plädar som man draperar över stolarna. Det blir varmt att sitta på men går också att vira runt sig om det känns lite ruggigt på kvällarna.

Open book by fireplace.

Doftljus

På vintern spenderar vi mer tid inomhus och vädrar inte lika ofta. Det kan lätt kännas som luften är torr och doftar instängd. Med doftljus kan man skapa en frisk och välkomnande doft i hela huset. Samtidigt skapar de så klart stämning. Ljusen kan få brinna någon timme varje kväll innan man går och lägger sig. Ju bättre ljus man köper, desto starkare och långvarigare doft kommer man att få.

De dyrare märkena levereras också i vackra förpackningar så sist men inte minst blir doftljusen också en bra dekoration.

Te

Finns det något mysigare att botanisera bland de olika smaker som finns och hitta nya smaker inför höst och vinter. Det finns allt från rogivande till uppiggande örter beroende på humör eller var man befinner sig i livet och finns det något mysigare än att under de mörka vinterkvällarna kura ihop sig under filten eller framför brasan med en varm kopp te. tända ljus för en mysigare belysning och läsa sin favoritförfattare eller den senaste veckotidningen inom föräldraskap eller kanske inredning. Det finns många sätt att göra de mörka murriga höst eller vinterkvällarna till mysiga, rogivande och energigivande stunder och faktiskt låta kroppen vila från alla aktiviteter och måsten. Förr i tiden innebar ofta mörkret just vila efter den ljusa sommaren som innebar långa arbetsdagar ute på åkrarna och olika skördar som skulle in inför vintern.