Shoppa träningsredskap

Även om många gillar att använda sig av gym och liknande, där man har tillgång till alla möjliga träningsredskap, är det ändå ganska praktiskt att också ha tillgång till vissa saker hemma. Det går att bygga upp sitt hemmagym allt eftersom utan att det kostar en förmögenhet. Se till att köpa något varje månad så till slut så har du ett fullgott gym därhemma.

Hantlar

Hantlar är inte bara för de som seriöst styrketränar. Många använder även hantlar i aerobicsövningar och liknande. Detta ger armarna lite extra träning när de får arbeta med lite mer motstånd. Hantlar går att hitta i en stor variation av vikt, form och även färg. Om man vill ha ett par hantlar mer för just styrketräning är det en bra idé att köpa sådana som man kan lägga till vikt på som man bygger upp musklerna. På så sätt slipper man köpa många olika hantlar och det är ju skonsamt för plånboken.

Cykel

Kanske inte det man tänker på när man talar om träningsredskap, men för många är cykeln faktiskt det ultimata träningsredskapet när man ska träna kondition eller benen. Viktigt att tänka på när man köper en cykel för att träna med är om man tänk cykla mest i skogen eller på landsvägar. På cykelkraft.se kan man köpa en cykel över nätet, de har en praktisk sökfunktion där man anger kön och ålder, hur lång man är, vilket syfte man mest tänkt använda cykeln till, och slutligen på vilket underlag man mest tänkt använda den på. När man gjort det så föreslår den de cyklar som bäst passar ens behov.

Löpband

Med ett löpband finns det inte längre några ursäkter att motionera vad gäller väder och vind. Man får visserligen vara beredd att lägga ut en slant, men ett bra löpband är ett fantastiskt tillskott till hemmet. I den lägre prisklassen får man ett löpband som går utmärkt att gå och jogga på, men vill man kunna springa på riktigt kan det vara värt att köpa ett större och mer stabilt löpband. På bäst-i-test.se kan man läsa en rankad lista på löpband.

Övrig utrustning

Det finns många andra roliga och användbara träningsredskap man kan skaffa om man är riktigt intresserad av att skapa ett egen gym hemma. Bäst är nog att besöka ett riktigt gym och se vad som finns där och vad man gillar använda. Det går också att använda sig av egenbyggd utrustning. Step Up klossar är enkla att tillverka med lite överblivet virke från någon renovering. Det går ju också att köpa in det som behövs för att bygga för sitt gym.