Shoppa till releasefesten

Ska du ha en invigning för din butik eller företag, eller kanske ett event för att fira något nytt? Här kommer tips på vad du behöver för en lyckad releasefest:

Mat och dryck

Tilltugg i form av snittar och plockmat är smidigast om du vill att gästerna ska kunna gå runt och titta samtidigt som de äter. Exempelvis små tunnbrödsrullar eller små smörgåsar med olika innehåll. Om eventet sker under dagtid, kanske det är bäst att hålla sig till alkoholfria drycker. Om invigningen sker på kvällstid, och målgruppen är vuxna, så kan du även bjuda på små alkoholhaltiga drycker. Du kan till exempel servera både alkoholfritt och alkoholhaltigt mousserande vin, som ger en lyxig känsla. Små chokladbitar eller söta cupcakes är också uppskattat.

Du kan kontakta ett lokalt företag som kan hjälpa till med maten. Kanske kan ni komma överens om en bra deal genom att företaget som gjort maten också får synas på din fest, och på så sätt får marknadsföring.

Dekorationer

Passa på att dekorera din butik/lokal för en festligare känsla. Ballonger med din logotyp som tryck är ett väldigt bra sätt att få både marknadsföring och festkänsla i ett. Du kan enkelt beställa ballonger via nätet. Dessa kan man få i olika former och färger så man kan till exempel hitta en färg som man själv använder i sin logga för att hålla ett tema eller blanda fritt bara för att få det att se mer festligt och färggrant ut.

Du kan även ha fina blommor i lokalen i passande färgskala. Se även till att det du vill visa upp med invigningen, till exempel nya produkter, är tydligt uppställt.

Erbjudanden

Passa på att erbjuda specialerbjudanden under invigningen. Det kan öka din försäljning och även ge bra marknadsföring när ordet sprids om dina bra produkter eller tjänster. Du kan även skicka med dina gäster en liten goodiebag med presenter och erbjudanden för att de ska minnas eventet med positiva tankar och vilja komma tillbaka igen. Detta kan hjälpa att bygga upp riktigt bra kundrelationer, något som små butiker kan tjäna väldigt stort på.

Ett bra tips är att köpa in lite andra profilprodukter att ge bort. En profilprodukt är någon form av produkt som man sätter sitt namn och/eller logga på, detta kan vara något så simpelt som en nyckelring eller penna upp till stora saker som jackor och väskor. Det finns en hel del företag som sysslar med just sådant som kan erbjuda alla möjliga slags produkter man kan profilera sig genom.