Shoppa till favoriten

Att skaffa husdjur är ett stort ansvar och det är viktigt att man läser på ordentligt om djuret innan så att man vet vilka behov det har och vad man behöver köpa hem innan djuret anländer. Vanliga husdjur i Sverige är bland annat hund, katt och kanin. Alla dessa djur lever i många år och det är viktigt att man är beredd på att ta hand om djuret i en lång tid framöver.

Innan katten flyttar in

Vid köp av katt är det  viktigt att ha tänkt igenom vad det innebär att skaffa katt, om man har tid att ge det nya husdjuret. När man bestämt sig är det några saker som är bra att köpa hem innan katten kommer. En sida med stort utbud av katt tillbehör är Supercat. Hos dem hittar du bland annat matskålar,  kvalitativt foder, kattleksaker, klösträd och transportburar. Till katten behöver man förstås också en kattlåda och kattsand. Har du tänkt ha katten som en utekatt kan det vara bra att köpa ett halsband också, gärna ett sådan där du kan skriva dina kontaktuppgifter så att du kan nås om något skulle hända din katt. Till katten bör man även köpa klösträd och/eller -matta/bräda eftersom det hör till kattens naturliga beteende att ”vässa” sina klor.

Innan hunden flyttar in

Innan du får hem din valp behöver du se till så att du har köpt hem flera viktiga saker. Exempel på vad som behövs är koppel och halsband, mat och vattenskål, hundfoder av god kvalitet, hållbara och djurvänliga leksaker såsom bollar och mjukisdjur som går att hitta i djurbutiker, en klosax, borste samt en egen mjuk och skön bädd. Andra saker som är bra att ha hemma utifall att en olycka skulle vara framme är sårrengöring, bomull (och bomullstops), gasbinda och lindor samt kraftig tejp.

Innan kaninen flyttar in

Precis som katten och hunden behöver kaninen vissa saker innan den flyttar in så som en foderskål och vattenskål eller -flaska. Dessutom behöver kaninen en bur som är minst 100x50x50 cm, golvmaterial i buren såsom kutterspån, aktiveringsleksaker, klosax och kanske ett sele och koppel så att du kan ha med dig kaninen ut på sommaren. Basfoder för kaninen är hö och pellets samt frukt och grönt ett par gånger i veckan.