Shoppa till en temafest

Nu är solen uppe länge på kvällarna. Det är dags att fixa en helkväll på stranden, i stugan, i trädgården eller kanske mitt i stan! En temafest är det perfekta kalaset när man vill fira den vackra sommaren!

Temat

Det första man måste fixa är temat. Och en av sakerna som styr detta är vilka intressen man har och vilka man bjudit in. Har man kompisar eller arbetskamrater som är lite blyga och försiktig ska man inte välja ett tema som medför extrema kostymer eller att man visar mycket hud. Det kan räcka med 80-talstema eller kanske 20-talstema.

Är man en liten mer extrem grupp kan man ta ett tema som kräver mer förberedelser: skräcktema med proteser och fejkblod eller kanske samurai/geisha-tema.

Dekorationer

Dekorera enligt temat för att få rätt atmosfär. Har man japanskt tema kan man köpa solcellslyktor att hänga i taken, i träden eller på balkongen. Är det skräcktema behöver man mycket svart, dödskallar och några läskiga inslag såsom en ishand i bålskålen.

Är temat ett årtionden kan man kanske några kartonger i källaren eller hos sina föräldrar. Annars får man söka sig till mor- och farföräldrarnas förråd och leta efter kläder och dekorationer. Istället för att försöka dekorera hela huset som det vore det glada 20-talet, kan man hänga upp farfars gamla hängslen och en mormors ungdomsklänning på väggen.

Sist men inte minst kan man så klart köpa lite dekorationer. Det kan exempelvis vara lämpligt att skaffa tallrikar och plastmuggar i rätt färg eller utseende.

Musiken

Sist men inte minst behöver man rätt sorts musik för att komma i stämning. Är det skräcktema finns det gott om soundtrack som sätter stämningen. Du kan till och med hitta Halloweenmusik med kråkor, blixtnedslag och iskalla skrik. För årtionden behöver man bara vända sig till Spotify och hitta listor med 80-talsmusik eller musik från 1900-talets början.