Shoppa för hundträningen

Hundar är generellt sätt lättlärda om man bara vet hur man ska göra. Man kan träna i stort sett alla hundar genom positiv förstärkning. Hundar har genom åren visat sig otroligt lättlärda och man tränar hundar både för nöjes skull och i människans tjänst. 

Grundläggande träning

I början kommer man behöva satsa på väldigt grundläggande träning. Ett livsviktigt verktyg för detta är ett enkelt koppel. Medan det finns många varianter att välja mellan behöver man inte tänka så mycket på vad de olika kopplen har för fördelar i detta steg. Nästan vilket koppel som helst gör jobbet. Det är bäst att låta hunden vänja sig tidigt vid kopplet så de är bekväm med det när det är dags att gå ut på promenader.

Klickerträning

Klickerträning innebär att man lär djuret att koppla en signal till någon form av belöning. Det finns ett litet redskap som heter klicker. Det är en liten dosa med en knapp. När man trycker på den ger den ifrån sig ett ljud. I början av klickerträningen så klickar man bara och ger hunden en belöning i anslutning till klickljudet. När hunden så småningom börjar förknippa ljudet med den positiva förstärkningen i belöningen kan du börja träna in beteenden och uppgifter som till exempel att lära hunden att själv hämta kopplet.

Träna hundsport

Vill man sedan gå vidare med lite mer specialiserad träning som olika hundsporter kommer man ju behöva det som faktiskt används vid tävlingen. Hunden måste bekanta sig med sakerna och veta vad de ska göra när de stöter på dem. Agility är nog den mest populära hundsporten och går att läsa mer om här.