Sängar

Sängen är din viktigaste möbel i ditt sovrum. Den ska inte bara vara något att ramla ner i när du ska sova. Den ska vara snygg, bekväm och inbjudande. Den ska ge ett lugn och passa just dig och din kropp för att ge dig bästa möjliga sömn.

Madrass

Det är viktigt med en riktigt bra madrass som passar just din kropp. En madrass ska inte vara för mjuk eller för hård. Det ska inte göra ont i din höft när du legat på sidan en liten stund och det ska heller inte kännas som om du ligger i en grop. En madrass kan vara bäst att prova ut i en butik för att veta vilken modell och vilket märke som passar dig bäst. Sen väljer du om du vill köpa madrassen i den butiken eller om du vill gå hem och beställa samma madrass via nätet istället.

Sängram och sänggavel

Nu kommer det roliga – Att välja en snygg säng! Sängen är din viktigaste möbel i ditt sovrum och sänggaveln och sängramen kan göra sängen både unik och snygg. För alla vill väl ha en snygg säng! Det finns mängder av olika sängramar och sänggavlar att välja bland. Det finns mjuka stoppade sänggavlar i tyg, med dessa kan man välja roliga mönster, eller lugnande färger. Det finns låga sängar med raka linjer, som kan ge en asiatisk känsla i sovrummet. Man kan välja att återanvända en gammal sängram för att tex få en lantlig stil. Nu har det blivit lite modernt att återanvända helt nya saker och göra dom till en sänggavel, som tex en spegeldörr eller en vitmålad träpall – då inte en pall som man sitter på utan en pall som man staplar produkter på för att sedan förflytta det med hjälp av en palltruck. Materialet som används kan vara i princip vad som helst; stål, trä, tyg, plast…

AZ Design

Om du vill skapa en helt egen unik säng som du själv har designat så gå in på: www.azdesign.se. Detta företag designar och producerar unika möbler. Du kan designa en helt egen skapelse med hjälp av experter som sedan ser till att möbeln produceras precis enligt dina önskemål. De har en leveranstid på bara 4 veckor för en skräddarsydd sänggavel. När du ändå är inne på deras hemsida så passa på och titta runt på andra möbler som de också gör förutom sängar. Du kan få bra tips på olika möbler och få snyggt i fler rum än bara sovrummet!