In med det gamla och ut med det nya

Nu är det dags för något nytt och fräscht till garderoben. Vintern och mörkret är över. Sommaren, värmen och ljuset välkomnar ett nytt mode.

När du är klar med utrensningen av garderoben. Du har rensat ut allt som är för litet, för stort, slitet, trasigt, missfärgat och omodernt. Samt också packat ner alla varma vinterkläder i säckar och lagt undan dem till nästa säsong åter är igång.

Då är det dags att fylla på igen. Många nya kläder att köpa. Att göra urval bland det du mest trånar efter kan vara problematiskt emellanåt och du fastnar med mycket nya kläder som du kanske egentligen inte ens kommer att använda en enda gång.

Organisering är nyckeln till frihet

Kanske inte. Men det är viktigt med en välorganiserad garderob för att känna någon tillfredsställelse och att du faktiskt hittar dina plagg. Helst ska du även kunna se varenda plagg upphängt när du tittar in i garderoben. Om plaggen är upphängda minskar det också risken för ovälkomna veck och skador. De ska vara färgsorterade.

För att hitta något snyggt som passar så kan du kolla in utbudet online. Skor bör vara snyggt uppradade på hyllor och sorterade enligt stil på dem. Samt väskor upphängda eller ståendes på separata hyllor sorterade enligt storlek.