Hitta din träningsform

Att röra på sig är bra, det vet de flesta om inte alla. Vi har idag mer eller mindre stillasittande arbeten så att röra på oss blir allt viktigare. Den som regelbundet tränar på något sätt kommer att kunna hålla sig friskare, sover bättre och är allmänt piggare. Det finns bara fördelar med att träna på något sätt. Har du hittat din träningsform? Om inte så kommer här några tips.

Cykel

Att cykla är en skonsam träning för dig, har du några problem med höfter, knän eller annat så kan cykel vara något för dig. Om du både ska träna, cykla till och från arbetet så kan en hybridcykel vara det du ska skaffa dig. Dessa är en blandning mellan vad man kan kalla för racercykel, motionscykel och vanlig standardcykel och passar de flesta av oss. Om du inte ska tävla i något cykellopp då kanske en racercykel är vad du kanske vill använda dig av.

Simning

Simning är också en skonsam träning för din kropp. kruxet med detta är ju att det bör finnas en simhall i din närhet. Det kan också vara vara så att det är öppettider som kanske inte passar dina arbetstider. Att simma ger faktiskt bra träning och du kan öka din kondition genom simträning. Det är också skönt att i efterhand ta sig en bastu och få en stunds avkoppling. Att kombinera olika typer av träningsformen kan vara en fördel. Kroppen behöver all den träning den kan få så att börja med simning är en bra start.