Handla säkert

Att handla online är i dag inga ovanligheter, det kanske är ovanligare att gå att handla i fysiska butiker. I fysiska butiker är säkerheten viktig, speciellt i större städer och vid penninghantering. Även snatteri förekommer och handlarna gör allt vad de kan för att minska detta. Online sker inte snatteri och rån på samma sätt i en fysisk butik. Men däremot så behövs det säkerhet online så man kan handla säkert även där.

Med säker e-handel så kan du handla säkert online, det innebär att de uppgifter du skriver in hos den butiks du handlar på krypteras och skickas säkert över Internet. Beteckningen https:// innan en webbadress innebär att det är en säker anslutning och att det företag som har butiken har gjort säkert för dig som kund att handla. Det finns en organisation för e-handlare som heter Trygg E-handel som ger certifieringar till e-butiker. Detta gör det absolut säkert att handla från en butik som har fått den certifieringen.

Finns minsta misstanke om att det inte är säkert att handla hos någon butik, kolla upp om de har https:// och om de har fått någon certifiering från Trygg E-handel. Finns det ett telefonnummer till företaget, googla och se om andra har handlat i den butiken och kolla upp hur deras erfarenheter är från just den butiken. Andras rekommendationer är alltid bra att gå efter. Ta inget för givet om det verkar vara för bra för att vara sant, kolla upp det en extra gång.