Bra träningsprodukter

Är du intresserad av träning så är du garanterat intresserad av bra träningsprodukter. Det finns inget tråkigare än att träna med halvdåliga träningsredskap eller träningskläder som inte passar i formen och är obekväma. När man väl tränar så vill man att det ska vara enkelt och att det inte håller på att krångla.

Om man tränar på gym så ses träningsredskapen över med jämna mellanrum för att inget ska gå sönder och att de fungerar som de ska. Detta är också för säkerheten för de som tränar på gymmet, olyckligt vore det om någon skadar sig på grund av att någon maskin havererar mitt under ett pass.

Om du har ett hemmagym är det du personligen som får se till att allt du har därhemma är funktionellt och behöver du köpa något nytt så kan vi rekommendera webbshoppen Sportamore som tillhandahåller träningsprodukter av olika slag. Du kan även hitta de träningskläder du behöver för att få en bekväm träning.

Det du kan ha användning för hemma är ett löpband som ger dig bra motion, det gör dig mer aktiv än vad en motionscykel gör och du kan både ta promenader och löpa på det. Med Kettlebells kan du göra flera olika övningar med och få träning för både överkropp och ben. Hantlar kan även vara bra att ha i lite olika storlekar. Pilatesbollen är ett bra komplement till den övriga styrketräningen, den hjälper dig att stärka annan muskulatur och hjälper dig med balansen.

Om du känner att du har ont om tid för din träning så är Tabata värt att prova. Ett intensivt och effektivt träningssätt som du kan göra var som helst och när som helst utan att det tar för mycket av din tid. Träningsformen som går ut på intervallträning innebär 20 sekunders aktivitet och 10 sekunders vila. Det optimala är att repetera detta 8 gånger och det fungerar både för kondition och styrketräning. Det är lätt att utforma ditt eget program med eller utan olika träningsredskap och du kan skapa ett effektivt träningsprogram för hela kroppen som tar endast mellan 4 – 20 minuter att genomföra.

Som med all träning oavsett vilken form man väljer så är uppvärmningen A och O för att  kunna bygga en långsiktig strategi och undvika skador. Du mjukar upp dina leder och höjer din kroppstemperatur och hjälper samtidigt kroppen att prestera bättre. Även att varva ner efter sitt träningspass med stretching för att slippa stela muskler och öka rörligheten är positivt. Det finns många olika åsikter kring stretching, är du tillräckligt rörlig och använder din rörlighet ofta så klarar du dig utan att stretcha, men det är ett bra sätt att avslappnat avsluta ditt träningspass.