Alternativ shopping online

Att handla på internet har skapat en enorm mängd med nya möjligheter. Nu är vi inte längre bundna till att köpa de vi vill ha av den lokala handlaren utan kan köpa från någon helt annan stad och till och med ett annat land. 

Tekniken har även möjliggjort många helt nya fenomen som inte riktigt hade någon motsvarighet för bara några år sedan.

Importera

Tack vare bättre och bättre handelsavtal samt leverantörer som kan skicka sina varor över hela världen är det inte längre konstigt att köpa något från andra sidan jordklotet. Hemsidor som DX.COM gör det möjligt för privatpersoner att köpa enklare prylar direkt från Kina, helt utan fraktavgifter. Allt ifrån kablar till mobiltelefoner och rakapparater finns representerat, ofta till ett otroligt mycket lägre pris än i Sverige.

Tullen är dessutom ganska snäll när man bara köper småsaker. Paket med små värden behöver man nämligen inte betala tull på, även om man fortfarande kan behöva betala moms och administrationsavgifter.

Inom EU så skall det vara totalt fritt att föra in och ut varor. Det betyder även att man inte behöver betala någon moms, då detta sköts av försäljaren.

Hyr

Det är inte alltid man behöver äga något ett längre tag och då passar det perfekt att hyra istället. Tyvärr så finns det inte alltid företag som sköter detta men som tur är så har det börjat ploppa upp sajter som Delbar.se. Denna sidan gör det möjligt för vem som helst att publicera en annons om vad de har och är villiga att hyra ut. Detta gör det möjligt att hyra saker extremt billigt och förmånligt. Det kanske dessutom kan vara en möjlighet att träffa nya människor?

Köp privat

Sidor som blocket har länge blomstrat på internet och gör det möjligt att enkelt köpa saker begagnat, både lokalt och nationellt.

På senare tid har dock blocket fått många konkurrenter, kanske främst köp och säljgrupper på Facebook. Dessa är oftast betydligt mer lokala eller nischade än blocket.