Älskade katter

Vad gör en inte gladare än att mötas av sin katt, då man kommer hem efter en lång dag i skolan eller på jobbet.

Den är älskvärd, katten. Hur den kråmar sig runt benen, hur den spinner i famnen, glad och lycklig över att få finnas nära sin ägare. Den är mycket tillgiven och visar det gärna, den ger den en blöt nos-puss. Och skämmer man bort den lite grann kan man vara säker på att ha en vän för livet.

Katten har funnits i människans närhet i tusentals år. Den har fungerat som en gudomlig varelse för egypterna för flera tusen år sedan, och därmed också avbildad otaliga gånger redan då. Den har stått modell för konstnärer lika länge och i flera arkeologiska utgrävningar har man funnit kattgravar som anses vara nästan tiotusen år gamla. Senare domesticerade man katten, men inte bara för att ha som husdjur, utan också som nyttodjur. På segelfartygen som kryssade haven använde man sig av en skeppskatt för att kunna hålla skadedjur och gnagare på avstånd. Den såg till att proviantförråden var fria från råttorna, och till och med på tågen var det vanligt att man anlitade en katt för att slippa skadedjuren.

Katterna kom snabbt att bli populära husdjur på såväl landet som i städerna. Precis som dom är fortfarande. Vi älskar våra katter och välkomnar dem till familjen eller till hushållet som vilken annan närstående som helst. Vi ser till att de får vård när de behöver det och förser dem med leksaker och nyttoartiklar som resulterar i god livskvalitet för de älskade husdjuren. På Supercat.se hittar man allt en katt kan önska sig, och allt som man som kattägare behöver.